A BIO+ IDENTITÁS

Egy magas hozzáadott értékkel rendelkező kozmetikai család, ami a koherencia, funkcionalitás és átláthatóság alapján kiemelkedik a többi termék közül: - A BIO+ termékcsalád COSMOS ORGANIC és VEGAN minősítésekkel rendelkezik.
- Cosmos Organic a bio kozmetikumok európai és nemzetközi szinten elfogadott minősítő rendszere. 2016/12/31-től minden új bio kozmetikai terméket a Cosmos standard szerint kell minősíteni és harmonizálni, nem pedig az egyes nemzeti szervezeteknél.
- MIT JELENT A COSMOS ORGANIC? A Standard meghatározza a teljesítendő elvárásokat, ami alapján egy kozmetikum bionak és natúrnak tekinthető. A teljes gyártási folyamatot ellenőrzik a fenntarthatósági elvek, biodiverzitás tiszteletben tartásának, természetes erőforrások felelős felhasználásának, az emberi egészség és a környezet megóvásának figyelembe vételével.
- A Bio+ termékcsalád kozmetikai formulái a vegán kozmetikumok standardjai alapján lettek meghatározva. A vegán kozmetikum minősítés garantálja a vegán életmód szabályainak figyelembe vételét; különös figyelmet fordítva nem csak a nem állati eredetű összetevőkre, de kizárja az ezen összetevők begyűjtése során történő esetleges szennyeződést is.
FORMULA
- A termékcsalád maximális hatékonyságot garantál az utolsó generációs formulának köszönhetően.
- A Bio+ is, mint minden Vagheggi termékcsalád 100% Made in Italy.
- Bio+ nem csak gondosan válogatott, minősített alapanyagokból lett megalkotva, de a természet, az ember és az állatok iránti tiszteletből fakad, a "fenntartható fejlődés" fogalmának teljes elfogadásával.
- A Bio+ lehetővé teszi a bio kozmetikai megközelítést a professzionális kezelésekben is.

- A termékcsaládnál tesztelték a bőr tűrőképességét és a funkcionális hatékonyságot.

BIO+ TERMÉKCSALÁD HATÓANYAGAI:
FEHÉR ÜRÖM, L'Artemisia absinthium

Régóta közismert gyógyító hatásáról. Zöldes és ezüstös levelei és sárga virágai vannak, erős aromatikus illattal rendelkezik, mely a BIO+ termékcsalád kellemes illatát is adja. A kivonatot fenntartható módon állítják elő. Ideális a bőr hidratálására és tonizálására. A fehér üröm közismert az italról is, (abszint), amit előállítanak belőle. Molecular Bioliquefaction® Technology: A cseppfolyósítás molekurális technológiája. Az eljárást a Bolognai Egyetemen fejlesztették ki, képes szilárd bioaktív növényi anyagokból 100 %-osan hasonlóan hatékony folyékony vízbázisú anyagot előállítani. A fehér üröm kivonata is ezzel az eljárással készül.
CARTHAMUS (sáfrány) OLAJ , Sáfrányos szeklice
A Carthamus olajat hideg sajtolással állítják elő, kiváló hidratáló, ideális az érzékeny bőrökre. Regenerál, táplál és puhít, segít a bőrt puhán és rugalmasan tartani.
LENMAG OLAJ, Linum usitatissimum
Az olajat hideg sajtolással állítják elő a lenmagból. Puhító és védő hatása van, gazdag zsírsavakban, Omega-3, és 6, erős antioxidáns.
LENMAG KIVONAT
A különleges szabadalmaztatott hatóanyag, cosmos minősítéssel rendelkezik a lenmag kivonata, nagyon gazdag oligoszacharidokban melyek stimulálják a kollagén és a hialuron sav termelődését, újjá építi a bőrt és fiatalító hatása van. A növény magjai nyákanyagot, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, vízben oldódó anyagokat, hatékonyan hidratálják, nyugtatják és táplálják a bőrt.
A len oligo szacharidjaiból előállítanak egy speciális kivonatot, majd második lépésben egy konrollált hidrolízis során, kiszárítják és koncentrálják azért, hogy kinyerjék a hatóanyagokat: xilóz, galaktóz, ramnóz.
POMELO KIVONAT
A bőr hatékony szövetségese , regeneráló és simító hatásának köszönhetően, amitől bőrünk ragyogó, homogén, selymes és megújult lesz. A pomelo a grapefruit elődje, így hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a gyümölcs flavonoidokat, vitaminokat, cukrokat és gyümölcssavat tartalmaz. Halványító, antioxidáns hatása van, elősegíti a bőr megújulását. Gazdag AHA savakban, citric, malic, tartaric, melyek stimulálják a sejtek anyagcseréjét, hidratálnak és ragyogóvá változtatják a bőrszínt.Gazdag flavonoidokban, heszperidinben, ami erős antioxidáns gyakorol és deríti a bőrt. Gazdag vitaminokban és cukrokban, ami vitalizálja és hidratálja a bőrt. A Pomelo kivonat Cosmos minősítésű hatóanyag, mikrohullám technológiával állítják elő. Stimulálja a bőr sejtjeinek megújulási folyamatát, csökkenti a bőrhibákat, vitalizálja és simítja a bőrt. A bőrt homogénné és ragyogóvá változtatja.
OLÍVA OLAJ
Polifenolokban, E vitaminban és karotinoidokban gazdag, melyek természetesen táplálják a bőrt és megkötik a szabad gyököket. Gazdag zsírsavakban, fitoszterolokban, szkvalénben, és E-vitaminban. Hideg sajtolással állítják elő, tápláló és antioxidáns hatású, segít megelőzni a bőr korai öregedését.
VÖRÖS ÁFONYA OLAJ
Hidegsajtolással készült olaj, gazdag Omega-3, Omega-6 és Omega-9 zsírsavban.
Kiválóan táplálja a bőrt, segít megtartani a vizet, így erős hidratáló képességgel rendelkezik. Az olaj magas százalékban tartalmaz tocoferol t, tocotrienolt, karotionidot, foszfolipideket. Ezért hatékony antoxidáns. Erősíti a bőr barrier rétegét segíti a regenerálódásban és a tonizálásban.
MÁLNA ÉS NARANCSVIRÁG DESZTILLÁLT VÍZ
A bio vizet gőzzel desztillálják közvetlenül a hatóanyag formula előállítása előtt, hidratáló hatása van, és finom illatot kölcsönöz a BIO+ termékeinek.
MÁLNA
A málna, Rubus idaeus, a rózsafélék családjába tartozik.
A málna gazdag E-vitaminban, A-vitaminban, B-vitaminokban, C-vitaminban, K és J-vitaminban és ásványi anyagokban. Tartalmaz luteint és zeaxantint, béta-karotint és alfa-karotint, energetizáló és frissítő hatással.
NARANCSVIRÁG
A narancsvirág kivonata kifejezetten javasolt az érzékeny bőrökre. A narancsvirág desztillált vize gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, tonizálja a bőrt, nyugtat és regenerál, hidratál és frissít, vitalizálja a bőrt. A BIO+ Esszenciának kölcsönzi a finom illatát, bőrtömörítő és antioxidáns hatással.
KARITE' vaj bio és fair trade
A fair trade beszerzés segít javítani a Nyugat-Afrikában élő nők életkörülményeit, akik itt dolgoznak fenntartható körülmények között. Antioxidáns hatást biztosít a benne lévő E-vitaminnak, A-vitaminnak és D-vitaminnak köszönhetően. Természetes fényvédő a bőr számára.
HÁMLASZTÓ POROK VÖRÖS ÁFONYÁBÓL ÉS LICSIBŐL
A Licsi magjából és a vörös áfonya magokból előállított porok.100 %-ig megújuló és biológialiag lebomló forrásból származnak. Különböző szemcse nagyságúak, extrém módon kompatibilis a bőrrel, ideális a bőr egységes peelingezésére.
HIALURONSAV
A hialuronsav az egyik bázis alkotóeleme a bőrszövetnek, képes rengeteg vizet megtartani. Ez az értékes molekula extrém hatékonysággal hidratál, bőröregedés gátló, bársonyosságot kölcsönözve a bőrnek.
E-VITAMIN. Az E-vitamin antioxidáns hatást gyakorol, semlegesíti a szabad gyököket, blokkolva azt a dominószerű folyamatot a bőrben, ami az oxidációs folyamatok következménye, és ami károkat okoz a bőr sejtjeiben. Javítja a hámréteg hidratációját és a vízmegtartó képességet.
ERITRITRIOL
Az eritriol egy természetes cukor, jelen van a mézben, a dinnyében és a szőlőben. Kiváló bőrhidratáló.
RÓZSASZÍN AGYAG
Ez a különleges rózsaszín agyag az üledékes kőzetekből származik, amit a víz és a környezeti hatások alakítottak. Nagyon finom szilikát részecskéket tartalmaz és különböző mikroelemeket, mint a titán, vas, réz. 100% természetes anyag, színezék nélkül, és az előállítása is kémiai eljárások nélküli. Ásványi anyagokkal látja el a bőrt és nyugtat.

A kezelés különlegessége a masszázs, mely egy speciális ecset segítségével történik. Közben azt halljuk, mintha pici pillangók csapdosnának a szárnyaikkal.

A kezelés időtartama kb 60 perc,mely után azt érezzük, hogy bőrünk struktúrája megváltozott, a masszázs által pedig különösen relaxált állapotot vagyunk képesek elérni.

(Forrás:Vagheggi)